Markus-enon alkoholikoulu

Versio 1.0

=A9 1996 kaikki oikeudet pidätetty ja siirretty poliisivankilaan odottamaan oikeuden päätöstä.


Tämän tekstin pohjana on "Jannen-sedän seksikoulu", joka herätti runsasta keskustelua uutisryhmässä sfnet.keskustelu.seksi vuodenvaihteessa 1995-1996. Yllättävän moni asian on voitu ottaa suoraan tuosta tekstistä, esimerkiksi lähes kaikki vinkit luvussa 8.

ESIPUHE

Alunperin muutin tämän jutun selvänä, nyt olen hieman maistissa.

Tämä artikkeli on eräänlainen alkoholiopas, muttei mikään kaikenkattava alkoholin abc-kirja.

Tekstiini saa vapaasti ehdotella korjauksia tai parannuksia, jos huomaa puutteita tai virheitä tässä jutussa, mutta en niitä mitenkään huomioi.

Tämä juttu on jaettu lukuihin, mutta jako on täysin mielivaltainen, eli jonkun tietyn luvun alle kuuluvaa asiaa onkin aivan väärässä kohdassa. Siksi suosittelen että et lue tekstiä lainkaan.

VAROITUS! Tämä teksti on tarkoitettu henkiloille, jotka ovat henkisesti riittävän kypsiä lukemaan ihmisen alkoholiudesta. Ikärajaa ei ole, suosittelen juttuani lämpimästi vaikka 11-vuotiaalle, jos henkistä kapasiteettia riittää.

Lähinnä tämä juttu käsittelee alkoholiin ja juomiseen liittyvää kaverihenkeä ja toveritunnetta, ei itse alkoholia.

Parasta alkoholia tietysti on sellainen, josta todella pitää, ja joka muutenkin saa oikealle aaltopituudella.

LUKU 1: MITÄ ALKOHOLI ON?

Itseasiassa sanan alkoholi määrittäminen on vaikeampaa, kuin luulisi.

Luultavasti useimmat ihmiset tarkoittavat alkoholista puhuttaessa nimenomaan ryyppäämistä, mutta mitä sitten esimerkiksi pieni tissuttelu on? Entä miten minä siten määrittelisin sanan "ryypätä"? Mielestäni kaikki juominen on ryyppäämistä, mikäli se vie janon. Jos esimerkiksi nautin cokiksen ja röyhtäisen, on se silloin mielestäni ryyppäämistä.

Toinen harvoin käytetty verbi ryyppäämisestä puhuttaessa on sana "tissutella". Tissuttelu ei mielestäni tarkoita kuitenkaan samaa kuin ryyppääminen - itseasiassa tissuttelun ja juomisenkin välillä on vissiin ero. Tissuttelu on sitä, miten hyvää alkoholia pitäisi nauttia hitaasti juopuen.

Pelkkää ryyppäämistä kuvaisi mielestäni parhaiten verbi "dokata". Tosin se viittaa toisaalta jotenkin "tuhmaan" tai "rajuun" ryyppäämiseen.

LUKU 2: MITÄ TULISI ALKOHOLIELÄMÄÄNSÄ ALOITTELEVAN NUOREN TIETÄÄ

Alkoholi on ihana asia niin kauan, kuin koko jengillä on viinaa. "Hauskalla" en tässä yhteydessä tietenkään tarkoita sitä, että kavereiden tulisi koko ajan nauraa tai olla muuten hilpeitä.

Yksi erittäin tärkeä asia, joka tulisi aina muistaa, on se, että aina kun pelaamme toisten juomilla, niin jää velkaa.

"Ensimmäinen kerta" on aina tärkeä merkkipaalu ihmisen elämässä, mutta sitä ei silti kannata hirveästi jännittää, eikä siltä kannata odotella liikoja. Todennäköisesti ensimmäinen kerta menee aina enemmän tai vähemmän toisella tavalla, kuin oltiin suunniteltu.

Kuten jo ensimmäisessä luvussa totesinkin, juominen ei ole sama asia kuin ryyppääminen. Vaikka olisitkin kuinka valmis ensimmäiseen kertaasi, ja sinulla olisi ihana olutpullo (oletan tässä yhteydessä, että lukija ei ole absolutisti), niin sinun olisi syytä muistaa, ettei hyvä "ryyppyilta" ole pelkkää kännäystä. Uskoisin, että parhaiten ensimmäinen kerta onnistuu, jos jo etukäteen miettii, että miten siellä baarissa (tai ravintolassa, saunassa, hississä, uimarannalla, katolla, Macin kulmalla... whatever) tulisi menetellä. Mutta kuten jo aiemmin sanoin, ensimmäiseltä kerralta ei kannata liikoja odotella, sillä taidot karttuvat kyllä iän ja kokemusten myötä...

Korkkaaminen on erittäin tärkeä osa kokonaisuutta. Korkatessa ei kuitenkaan kannata riehua liikaa kyynerpäänsä kanssa, ainakaan heti, vaan antaa kaveriporukalle "hienostunut" ja "ammattimainen" kuva avaamalla pullo rauhallisesti, mutta päättäväisesti.

LUKU 3: MITÄ ET TIEDÄ ALKOHOLISTA, MUTTA OLISI SYYTÄ TIETÄÄ

Naiskeho ei toimi samalla tavalla kuin mieskeho. Jatkuva voimakas miehen kurkun kostutus riittää periaatteessa tyydyttämään miehen juomisen tarpeet. Naisen keho on kuitenkin jonkin verran monimutkaisempi kuin miehen, ja naisille myös otteet pulloon ovat tärkeämpi asia kuin miehelle, nimenomaan siinä mielessä, että naisen on helpompi saada alkoholista henkistä nautintoa, mikäli otteet pulloon ovat kunnossa.

Sanottakoon se tässä nyt suoraan, että naiselle ei riitä pelkkä ryyppääminen (psyykkisen nautinnon saannin kannalta), itseasiassa ei alkuunkaan. Suurin osa naisista ei edes pysty saamaan krapulaa pelkästä ryyppäämisestä.

Mitä nainen sitten kaipaa? Keskustelua, vilkkuvia valoja, bändin... Samoja asioita kuin mieskin, mutta harva nainen on valmis rajuun kännäämiseen ilman minkäänlaista henkistä "touchia", ainakaan vähänkään vahvemman viinan kanssa.

Mistä tämä sitten johtuu? No, pari miljardia vuotta sitten maa oli sulaa massaa... Ihan tosi, mutta ei mennä ihan niin pitkälle. Joka tapauksessa miehen ja naisen käyttäytymismallit (alkoholin suhteen) juontavat juurensa, mihinkäs muuhunkaan kuin, luontoon. Miehellä on yksinkertaisesti biologinen tarve juoda kaikki saatavilla oleva viina. Useimmilla miehillä on kanttia vastustaa tätä luonnon tahtoa, kaikilla ei.

Fyysisesti ottaen naisen tulee tietenkin olla "pyntätty", ennenkuin ryyppääminen on edes mahdollinen, tai edes teoriassa naista miellyttävä. Se, että naisen kasvot olisivat meikkien peitossa ei kuitenkaan vielä tarkoita sitä, että nainen olisi muuten (lue: henkisesti) valmis ryyppäämiseen.

Itseasiassa voisin tässä yhteydessä tehdä selväksi sen, ettei ryyppäämisen tarvitse olla mikään juomissession "kiintopiste", tai tavoiteltu kohokohta. Oikeastaan ryyppäämistä ei välttämättä tarvitse edes tapahtua - muitakin tapoja saada krapula on olemassa. Perinteinen kuviohan on se, että ensin "järjestetään" nainen kauniiksi, sitten kännätään, ja sitten lopetetaan touhu, kun mies sammuu. Ei tuossakaan ole välttämättä mitään pahaa, mutta silloin jää kyllä molemmilta osapuolilta paljon kokematta.

Ryyppäys on loppujen lopuksi sitä, että pidetään kavereiden kanssa hauskaa ja nautitaan elämästä (ja sen juomista). Ryyppäystä ei siis kannata ottaa liian vakavasti, eikä kannata ottaa turhan henkilökohtaisesti sitä, jos nainen ei saakaan krapulaa.

Eri naisten "krapula-alttius" vaihtelee jonkin verran. Joillekin naisille krapulan saaminen on helppoa, ja se onnistuu myös pelkässä ryyppäämisessä. Toisaalta on olemassa yli 80-vuotiaita naisia, jotka eivät ole koskaan elämänsä aikana olleet krapulassa.

LUKU 4: ASENNOT

Erilaisia juomisasentoja on lähes ääretön määrä. Valitettavan monet ihmiset tutustuvat niistä elämänsä aikana kuitenkin vain yhteen tai korkeintaan muutamaan.

Alkoholin vapautumisen myötä, eli suomen kielellä kolmoskuppiloiden suosion räjähdettyä käsiin, ihmisten kokeilunhalu eri asentojenkin suhteen on varmasti lisääntynyt.

Varmasti suosituin asento, ainakin länsimaissa, on ns. pystyasento, jossa ollaan seisten baaritiskillä ja ryypätään, mutta mies saattaa "kestää" joissain muissa asennoissa kauemmin.

Istumisasennossa ollaan istuvillaan ja ryypätään. Istuminen voi tapahtua joko baaritiskillä, jolloin juomien saanti on tehokasta, matalan pöydän ääressä tai maassa istuen (ulkosalla, kiellettyä mm Tampereella), jolloin sadesäällä perse on märkä. Asento on kännäysajan keston kannalta hyvä.

"Rähmä-asento", eli asento, jossa mies on rähmällään katuojassa, on täysin päinvastainen asento edelliseen verrattuna siinä mielessä, että silloin ollaan lennetty ravintolasta. Tässä asennossa portsari on ottanut täysin ohjat käsiinsä. Jos olisin anarkisti, niin voisin sanoa, että tämä asento suorastaan "alistaa" miestä. Mutta kun en ole.

Muut asennot ovat yleensä näiden yllä mainittujen eri variaatioita. Mielikuvituksen käyttö ryyppäämistä harjoittaessa ei ole suotavaa, ja on jopa vastemielistä.

LUKU 5: RAITTIUS

Raittiudella tarkoitetaan yleensä sitä, että ei juo alkoholia. Tavallisimmat raitistumiskeinot Suomessa ovat AA-kerho ja antabus-pilleri tai -kapseli. Muitakin raittiuskeinoja on, kuten hypnoosi. Ne ovat kuitenkin suhteellisen harvinaista Suomessa.

LUKU 6: FAKTOJA & MIELIPITEITÄ

1. Miehen virtsarakon laajuus

Virtsarakon keskimääräistä tilavuutta on vaikea sanoa, koska aiheesta tehtyjen tutkimusten tulokset ovat varsin ristiriitaisia keskenään. Lisäksi on huomioitava, että virtsarakon tilavuus vaihtelee rodun mukaan. Suomalaisten miesten rakot pärjäävät kansainvälisessä vertailussa hyvin, silla suomalaisten rakot ovat ihan sieltä järeimmästä päästä. Tosin länsimaisten miesten välillä ei juurikaan eroja ole - eroja alkaa ilmetä vasta, kun aletaan vertailla länsimaisia "kasseja" vaikkapa aasialaisiin.

Mielestäni tavanomaisena rakon tilavuutena Suomessa voidaan pitää noin yhtä tuopillista. Kahden kolpakon rakko on jo hyvin järeän kaliiberin pakki.

Mustaihoisilla kuvitellaan yleisesti olevan isot pussit, mutta tietääkseni joidenkin tutkimusten mukaan mustilla miehilla ei ole keskimäärin yhtään sen isommat kuin valkoihoisillakaan. Tosin mitään viinanpitävää tutkimusta tuskin on koskaan tehty, joten periaatteessa mustilla miehilla saattaa isommat pussit ollakin kuin valkonaamoilla.

Tärkeintä ei kuitenkaan ole rakon tilavuus vaan se, kuinka usein sitä tyhjentää. Useimmille naisille miehen virtsarakon tilavuus ei ole tärkeä asia. Liian tilava rakko saattaa tuntua jopa epämiellyttävältä joillekin naisille.

2. Naisen keho

Useimmat naiset huolehtivat mielestäni hieman liikaa omasta ulkonäöstään. Meikkauksessa ja muussa ehostuksessa ei ole mitään pahaa, mutta siinä vaiheessa, kun aletaan ryypätä lisää vaa'an näyttäessä 150 kiloa, pitäisi kellojen jo soida. Lihava tai laihakin nainen voi ryypätä, mutta eniten kännistä silmää miellyttää yleensä normaalipainoinen nainen. "Normaali" paino on yleensä sellaisella henkilöllä, joka liikkuu vähän ja juo normaalisti. Kiloihin ei sinällään kannata tuijottaa liikaa.

3. Ryyppäystiheys

Keskimäärin kaveriporukassa olevat ihmiset ryyppäävät noin kaksi kertaa viikossa. Keskiarvoihin ei kuitenkaan kannata tuijottaa liikaa, silla joillakin porukoilla on aivan hauskaa yhdessä, vaikka he ryyppäävät vain kerran kuussa. Jokainen poppoo löytää siis itselleen sopivan ryyppäystiheyden kokeilemalla ja sopimalla. Todennäköistä kuitenkin on, että nuoret harrastavat juomista keskimäärin useammin kuin vanhemmat ihmiset.

LUKU 7: ALKOHOLIN MONET KASVOT

Ennenvanhaan alkoholi oli hyvin tabu asia, mutta nykyään ryyppäämisestä puhutaan jo julkisesti hyvin paljon, ja alkoholisoituneet vähemmistötkin, kuten opiskelijat, ovat tulleet jossain määrin hyväksytyiksi

Mielestäni alkoholi ei ole mikään maailman vakavin asia, ja kaikkien tulisi saada juoda sitä juuri niinkuin haluaa. Osittain näin onkin nykyään, mutta alkoholistien vähemmistön edustajia silti syrjitään edelleenkin. Toki jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä, mutta jos olet eri mieltä kuin minä, niin ole hiljaa.

Me kaikki olemme erilaisia ihmisia. Joku pitää seksistä, joku toinen Jannesta. Kaikki eivät pidä newseistä ollenkaan.

Sama pätee alkoholiinkin. Jokaisella on omat juomansa, jotka tuottavat hänelle nautintoa. Yleensä alkoholia harrastetaan homoseksuaalisessa suhteessa, eli miehet yhdessä kaljalla, ja toteutetaan sitten niitä omia mieltymyksiä tällaisella porukalla.

Kaikille tämä ei kuitenkaan riitä, tai ei edes kelpaa. Jotkut ihmiset pitävät ihan luonnostaan vastakkaisen sukupuolensa edustajista. Heitä kutsutaan heteroseksuaaleiksi. Itse en pidä heteroutta mitenkään poikkeavana; silla se on ihan luonnon tahdon mukaista. Sensijaan raittius ei ole luonnon tahdon mukaista.

LUKU 8: MARKUSENON 5 VINKKIÄ ALKOHOLIELÄMÄN RIKASTUTTAMISEKSI

  1. Olkaa kekseliäitä, juokaa eri cocktaileja.
  2. Ole ilkeä. Tyhjennä kavereittesi lasit.
  3. Olkaa avoimia toisillenne: avaa pullosi ja sitten oma nielusi.
  4. Ideoita löytää mm. leffoista, kuten Cocktail.
  5. Kännäyksen harrastaminen ulkopuolisten kanssa ei välttämättä ole huono idea, muttei välttämättä hyväkään. Hyvä kaveripiiri saattaa ulkopuolisten ryyppääjän tulon jälkeen olla entinen hyvä kaveripiiri. Ennen hutkimista kannattaa tutkia.
  6. Kiinnijäämisen mahdollisuus piristää kummasti pontikan keittoa!
  7. Ryyppäystä edeltävää makkaraa katulampun valossa ja muutakaan ruokaa ei kannata unohtaa...
  8. Pienen ajan puutteessa eläminen saattaa olla "ison ryminän" arvoista. Eli kannattaa miettiä, onko yksi iso parempi kuin kaksi pientä.
  9. Yllätä kaverisi, ja järjestä jotain aivan odottamatonta. Vie kaverisi vaikka hotelliin viikonloppuna, luottokunta maksaa.
  10. Osta kavereillesi joulu- tai syntymäpäivälahja vaihteeksi Alkosta.

LUKU 9: YHTEENVETO

Haluaisin tässä vielä todeta, ettei ole olemassa "oikeita" tai "vääriä" tapoja ryypätä. Eri ihmiset pitävät eri asioista. Alkoholimieltymyksiä on yhtä paljon kuin ihmisiäkin.

Ja todellakin: alkoholi on vain yksi osa toimivaa kaveripiiriä, cocis tai pari päivässä ei varmasti olisi pahasta sekaan. Tosin minun logiikkani mukaan cociskin on ryyppäämistä. Mutta kuitenkin.

Kulaus on muuten oiva keino aloittaa ryyppäämien. Enkä puhu nyt mistään pikkukulauksesta, vaan oikein reilusta huikasta ilman estoja ja kestokin saisi olla mielellään useita minuutteja. Tätä voisi kutsua vaikkapa "pinnan tasaukseksi" juojan ja pullon välillä.

Jatkoa seuraa... no ei helv**issä.

Ryypätkää porukalla! :)

T: NMU


Pääsivulle