Kotikemian forum
Kaiken tiedon keskus, jossa sananvapaus ja forumin omat säännöt määräävät!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 13.10.2002, 14:14
Kotikemian forum :: Ampuma-aseet :: Paineilmatykin \"suunnitelma\"
iCE
Viestejä: 48

Tila: Offline

Paineilmatykin \"suunnitelma\"(23.9.2002, 16:17)
Sika-äkkiä Windowsin Paintilla hahmotelma siitä, millaisen tykin haluan rakentaa seuraavaksi. Tällaista olen siis päässäni pohdiskellut.

Uskoisin että tällaisella olisi aika juhlaa ampua kun siitä saa kunnon otteen ja voi oikeasti tähdätä ja tukea vehjettä ampuessa.

Kaliiperiksi olen suunnitellut kutakuinkin golf-palloa. Ihanteellisinta olisi jos saisi kätevästi ruuvattua aina sopivan kokoisen piipun, "tarpeen" mukaan!

Liitetiedosto: tykki.GIF
Minä olen vasara ja maailma on naula
IP: Tallennettu
Einstein
Kokenut kemistiViestejä: 170

Tila: Offline

RE:Paineilmatykin \\(23.9.2002, 17:37)
Tuossa olisi hyvä kun olisi kaksi sähkötoimista venttiiliä peräkkäin ja niiden välissä parin litran säiliö. Ensin eka venttiili aukeais ja päästäis paineen suuresta säiliöstä tohon pikku säiliöön, jolloin siellä olisi sama paine. Sit menis eka venttiili kiinni ja toinen aukeaisi päästäen paineen piippuun. Näin sais säädeltyä käytetyn kaasun määrää.

Tietysti jos haluaa oikeen juppailla, olisi teräksestä ton valmistaminen helvetin hienoo! Vois pumpata helpolla yli 100 barin paineen sisään riippuen käytetyistä ratkaisuista. Vois lähtee golfpallo AIKA äkäseen!
Hullulla halvat huvit, idiootilla ilmaiset
IP: Tallennettu
To0dI Love Powerboards!
Viestejä: 37

Tila: Offline

RE:Paineilmatykin \\(24.9.2002, 07:31)
Hyvä pohja noille paineilma-aseille löytyy ns. "splatter" eli värikuula aseista. Niistä voisi olla hyvä ottaa mallia. Itselläni on yksi mökillä tällähetkellä ja joskus olin rakentamassakin tuollaista härveliä sen pohjalta. Muistaakseni se paineventtiilin aukaisu oli hoidettu kireällä jousella joka ladattaessa kiristettiin ja laukaistaessa se aukaisi venttiiliä hetkellisesti.
Papatti on pop!
IP: Tallennettu
iCE
Viestejä: 48

Tila: Offline

RE:Paineilmatykin \\(24.9.2002, 11:56)

Kaikki osat olisi kiva olla kierrettävissä toisistaan irti; eli jos jotain hajoaa niin voi vaihtaa vain kyseisen osan. Helpottaa myös puhdistusta.

Miksi siinä pitäisi olla kaksi venttiiliä? Jos se laukaisuventtiili on sellainen nopea joka aukeaa ja sulkeutuu heti päästäen vain sopivan (säädettävän?) painesysäyksen piippuun. Vai saavuttaako tuolla kaksois-tsydeemillä jotain lisäarvoa esim. tehollisesti?

Ainoa ongelma tuossa tykissä on tällä hetkellä juuri tuollaisen sopivan venttiilin löytäminen. Ei aavistustakaan mistä sellaisen voisi saada...

Jos tuon joskus saan tehtyä niin voi olla varma että siihen joutuu väkisin duunaamaan MAG-Litelle ja laserpointterille kiinnikkeet

...vaikka ei se kai niin hirveän tarkka silti olisi, ehkä? En tiedä sitten golf-palloista. Ainakin ne tasaisempia kuin perunat.

Olishan se hienoa jos tuolla voisi ampua 300 metristä kaljapullon. Puhumattakaan RÄJÄHTÄVISTÄ ammuksista... ties mitä kiväärikranaatteja vois rakennella

Minä olen vasara ja maailma on naula
IP: Tallennettu
Einstein
Kokenut kemistiViestejä: 170

Tila: Offline

RE:Paineilmatykin \\(24.9.2002, 12:36)
Noita venttiileitä ja kaikkea muuta paineilma/öljy kamaa kantsii ettiä paineilma- ja hydrauliikkalaitteita myyvistä liikkeistä. Esimerkiksi täällä Hämeenlinnassa on sellainen kuin GS Hydro Oy. Voisi käydä siellä joku päivä...
Hullulla halvat huvit, idiootilla ilmaiset
IP: Tallennettu
iCE
Viestejä: 48

Tila: Offline

RE:Paineilmatykin \\(24.9.2002, 15:21)

Jes, juuri tällaista yhteistyötä odotinkin tältä foorumilta. Lauma hulluja tiedemiehiä pohtimassa maailman valloitusta yhdessä ei voi olla pahasta! Jos olet käymässä kattelemassa niin kenties raportoit tänne löydöksistä. Se mistä siis olen kiinnostunut on nimenomaan tuollainen edellä kuvatun kaltainen venttiili. Se on ainoa joka pitää selvittää jotta tuon mallin voi kasata.

Siitä hiuslakka-versiosta vielä sellaista että sehän ei toimi kuulemma talvella; kaasu ei räjähdä kunnolla tai ollenkaan. Paineilmaversio on ympärivuotinen.

Pitäisköhän siirtää tuonne kovien räjähteiden osastolle keskustelu-threadi aiheesta "miten rakennetaan iskusta räjähtävä kuti". Pohjalle sitä varten yksi huomioon otettava seikka; se EI saa räjähtää laukauksen lähtöiskusta. Mielellään.
Minä olen vasara ja maailma on naula
IP: Tallennettu
Einstein
Kokenut kemistiViestejä: 170

Tila: Offline

RE:Paineilmatykin \\(24.9.2002, 16:31)
Se hiuslakka tms. on yleensä butaania (en tosta hiuslakan ponneaineesta sano varmaksi, mutta sytkäkaasu ainakin) ja butaani ei kaasuunnu alle -0.5 asteen lämpötilassa, joten se pysyy nesteenä, eikä saada aikaan räjähdyksen omaista paloa
Hullulla halvat huvit, idiootilla ilmaiset
IP: Tallennettu
rc
Kokenut kemisti


I Love Powerboards!
Viestejä: 108

Tila: Offline

RE:Paineilmatykin \\(25.9.2002, 21:37)
propaani ja butaani seoksen(50%/50%) kiehumispiste on 30C, koska propaanilla on korkeampi kiehumispiste. Syttymisrajat on molemmilla aineilla samat 2-8%. Kun oot lähteny tolle kauneudenhoitotuotelinjalle(pitkä sana huh), niin kannattaa kokeilla kynsilakan poistoainetta, joka on asetonia(kp. ~50C). Nitrometaanilla vois lähtee jo jotain muutakin lentoon kuin pelkkä panos Nitrossa on niin paljon voimaa...Käytetään mm. dragstereissa
I ain't a killer but don't push me
Revenge is like the sweetest joy next to gettin pussy
"Killuminati"
IP: Tallennettu
FFgI Love Powerboards!
Viestejä: 17

Tila: Offline

RE:Paineilmatykin \\(26.9.2002, 17:01)
Täältä löytyy juttua noista vempeleistä:
http://www.xinventions.com/main/spud/home.htm
IP: Tallennettu

Pystyttänyt Einstein
Copyright © 2001-2002 Vaakku Productions