Kotikemian forum
Kaiken tiedon keskus, jossa sananvapaus ja forumin omat säännöt määräävät!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 13.10.2002, 13:57
Kotikemian forum :: Matalan luokan räjähdysaineet ja aloitepanokset :: Muutamia yksinkertaisia vinkkejä...
To0dI Love Powerboards!
Viestejä: 37

Tila: Offline

Muutamia yksinkertaisia vinkkejä...(28.8.2002, 10:21)
Monet nämä jo varmasti tietävät, mutta omien hyvin onnistuneiden kokeiluiden perusteella kerron ne kuitenkin.
Eli vinkkejä erilaisista helposti saatavista räjähdysaineista:

1) Nallipyssyjen nallit, erittäin nopeasti palavaa pumpuliruutia. Muovisista rullista on hyvä kaivaa sisällöt pois esim hakaneulalla. Vaatii tosin paljon työtä...

2) Itse otin aikanani ruutia armeijan valopistoolin panoksen magnesium/ruuti pötköstä. Rautasahalla sahaamalla tai viilalla tuli sopivan pienijakoista ja erittäin ärhäkkää ruutia. Yhdestä panoksesta riitti useisiin satoihin monta kertaa dynamiitin nallia vahvempiin paukkuihin. Esim pieni muovinen tussinkorkillinen tekee maahan jopa 30cm syvän montun. Veikkaisin että tuollaisia magnesium/ruuti valaisu systeemeitä löytyy muualtakin...

3) Savuttoman ruudin saa räjähtämään uskomattomalla voimalla asettamalla sen keskelle riittävän tehoisen nallin, (dynamiitin nalli tms.) Tuossa järjestelyssä ei tarvita mitään tukevaa pakkausta, vaan pelkkä muovipurkki riittää.

4) Toinen tapa millä savuttoman ruudin saa räjähtämään oikein kunnon voimalla on vain laittaa sitä paljon! Veikkaisin, että noin 2dl laitettuna 5dl peltitölkkiin alkaa olla riittävä. Myös tämä tapa ei vaadi tiukkaa pakkausta. Monet ehkä epäilevät tästä tulevan pelkän sihauksen, mutta kokeiltu on pari kertaa ja voin sanoa, ettei paria kymmentä metriä lähempänä ainakaan saa olla!!!

5) Yksi helpoimmista tavoista saada bensiini "räjähtämään" on ottaa 1 iso musta muovisäkki tms. (Ei onnistu pienellä pussilla!) Säkkiin revitään sanomalehteä tolloina, kunnes se alkaa olla täynnä. Tämän jälkeen laitetaan noin 1dl (tai jopa vähemmän!) bensiiniä, ravistellaan ja suljetaan säkki narulla tms. Tuon jälkeen keksitään vain sytytys-lanka esim. sytytysnesteestä ja sytytetään... (Huom: mikäli bensiiniä on liikaa, säkki vain syttyy palamaan, eikä paukahda!)

6) Tämän luin jostain netin artikkelista, mutta muunneltu suomen olosuhteisiin: Eli puikkohitsin puikoista saa suht hyvin hapettavaa ainetta esim. sokerin kanssa sekoitettuna siitä tulee jotankuten palavaa ruutia, savupommeihin tai aloitepanoksella räjäytettäväksi.

Tuossapa muutama noista. Jos joltain löytyy vastaavia ns. omia kokemuksia, antakaapa tännepäin...

Papatti on pop!
IP: Tallennettu
Einstein
Kokenut kemistiViestejä: 170

Tila: Offline

Kyllä löytyy!(28.8.2002, 14:54)
Joo toi savuttoman ruudin räjäytys nallilla on kokeiltua. Savuton ruutihan on nitroselluloosaa (siinä saattaa olla myös nitroglyseriiniä joukossa). Ainut mikä mua hämää on toi "dynamiitin nalli" lausahdus. Nalli on nalli, eikä se muuksi muutu. Voisit ilmoittaa minkä vahvuinen nalli. #4? #1? #16? Se auttaisi paljon.

Tulitikun sen massankin saa detonoimaan jauhamalla sen pölyksi, pakkaamalla johkin putkeen (teräs olisi asiaa) ja laittamalla ainakin #4 nallin siihen. Tämäkin kimahtaa ja lujaa.

Toinen mitä NaClO3:n kanssa testattiin: tikasta otetaan pihdeillä se piikki/terä irti ja kaiverretaan runko osaa hieman isommaksi. Sitten se runko osa 2/3 täyteen tulitikun puuterimaista massaa ja piikki/terä takaisin ja pikkasen tukee sitä maalarin teipillä kyljestä. Nyt tempaset tämän ilmaan niin että se osuu asvalttiin. Parhaimmillaan tikasta jäi pyrstö jäljelle.

ERIKOISHUOMAUTUKSENA!!! Tämän kaltaiset jutut ovat vain hauskanpitoa (irtaantumista ANNM:stä, TNT:stä, pikriinihaposta jne...) varten! Eli ei mitään "k3wl 4n4rchi b0/\/\B4z". Ja kaikkihan on aina teoreettista, niinkuin yllä olevat puheet (ja puheet on puheita, kaikkea ei pidä uskoa mitä lukee, mutta...)
Hullulla halvat huvit, idiootilla ilmaiset
IP: Tallennettu
To0dI Love Powerboards!
Viestejä: 37

Tila: Offline

RE:Muutamia yksinkertaisia vinkkejä...(29.8.2002, 08:44)
Kuulosti hauskalta idealta tuo tikka-systeemi. Pitänee kokeilla joskus kun aikaa löytyy.

Nallien panos-suhteista en tarkemmin osaa sanoa, niitä kun on vain putkahdellut erilaisista paikoista, erilaisia. Papan vanhan dynamiittifirman jäämistöä oli muuten hauska penkoa, tulilankaa oli useita satoja metrejä. Olen käyttänyt sitä jo 15 vuotta erinäisiin kokeiluihin ja eikä se ole vieläkään loppunut... Oman ikivanhan taloni ullakolta taas on löytynyt kaikkea ruudeista ja dynamiiteista lähtien...

Muistui muuten just mieleen hauska kotona koitettava kikka noista tulitikuista: Ota 1 tulitikku ja pieni pala foliopaperia. (Esim. tupakkiaskin päällysfolio toimii hyvin.) Kierrä foliopaperi tulitikun rikkipään ympärille tiukasti noin 1 cm pituudelta ja tuki avoin pää taittamalla folio. Aseta tikku pöydälle, foliopää pois pöydältä. Lämmitä folio kohtaa esim. sytkällä kunnes "Poks", tikku lähtee aika vauhdilla...

Mutta takaisin vakavampiin asioihin. Olen kuullut Kalium lannosta käytettävän dynamiitin räjähdyksen tehostamiseen, kasaamalla sitä vain panoksen ympärille. Osaako joku kertoa, paljonko tämä tehostaa, esim suhteessa dynamiittiin? Ja millaisen aloiteräjähteen tuo lannos yleensäkin tarvitsee detonoimiseen?


Papatti on pop!
IP: Tallennettu
Einstein
Kokenut kemistiViestejä: 170

Tila: Offline

RE:Muutamia yksinkertaisia vinkkejä...(29.8.2002, 15:00)
Hmmm...nuo lannoitteet sisältää useasti kalsiumia ynnä muita turhia ei-räjähtäviä-ja-ei-toivottuja ainesosasia. Joten veikkaisin muutamaa pötkylää (vaikka 5*130g) tarvittavan aloitepanokseksi. Tämä siis riippuu aivan siitä kuin puhdasta lannoite on.
Hullulla halvat huvit, idiootilla ilmaiset
IP: Tallennettu
rc
Kokenut kemisti


I Love Powerboards!
Viestejä: 108

Tila: Offline

RE:Muutamia yksinkertaisia vinkkejä...(29.8.2002, 22:19)
Epäilen vahvasti, että pelkkä kaliumnitraatti voisi räjähtää noin helpolla. Täytyy muistaa että AN:kin tarvitsee aika vahvan ja ison nallin(hexogeenia, pentriittiä tms.) ja myös eristyksen(teräs/betonikuori tms.)

I ain't a killer but don't push me
Revenge is like the sweetest joy next to gettin pussy
"Killuminati"
IP: Tallennettu
Einstein
Kokenut kemistiViestejä: 170

Tila: Offline

RE:Muutamia yksinkertaisia vinkkejä...(2.9.2002, 14:41)
Ei paljon hintaa lisää, jos pelkkään AN:ään tai kaliumnitraattiin lisää parit litrat fuelia, jolloin se räjähtäis herkemmin....mut nyt puhutaankin jo sitten ANFO:sta...
Hullulla halvat huvit, idiootilla ilmaiset
IP: Tallennettu

Pystyttänyt Einstein
Copyright © 2001-2002 Vaakku Productions