Kotikemian forum
Kaiken tiedon keskus, jossa sananvapaus ja forumin omat säännöt määräävät!
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.


Tänään on 13.10.2002, 14:28
Kotikemian forum :: Mielipidepalsta :: Love & Understanding :)
iCE
Viestejä: 48

Tila: Offline

Love & Understanding :)(21.9.2002, 18:35)

Hähhää, tämän hämäävän otsikon jälkeen voisin heittää pienen aatoksen tämän foorumin edistymiseksi:

Me kaikkihan emme maailmassa ole mitään kemian guruja ja siksi lyhenteet (sori jos on jotain väärin): KNo3 (rikkihappo?), HcTMDl, H2o-HEH!, jne... eivät aukene ainakaan minulle. Olisiko siinä mitään itua että tänne tehdään joku "taulukko" josta voi tarkistaa, mitä kemiallinen lyhenne tai miksi tuota kutsutaan, tarkoittaa kokonimeltään?

Nyt tietysti ajattelette että mikä amatööri minäkin mahdan olla ja se on aivan aiheellista koska aikaisemmin olemme leikkineet ihan puhtaasti matalan luokan r-aineilla (noh, yhden kerran oikealla TNT:llä ja toisen kerran dynamiitilla).. Mielenkiinto on kieltämättä lisääntynyt jotta voisi viedä rakasta harrastusta eteenpäin ja siksipä olisi kenties syytä oppia tuntemaan näitä kemiallisia juttuja.

BTW, kuten Einstein taisi jossain ehdottaa että tapailtaisiin silloin tällöin milloin minkäkin merkeissä niin tähän voisin vain todeta että loistoidea. Oletan että puuhaillaan kaikille mielenkiintoisia asioita ja sitä kautta kenties voisi tietämyskin lisääntyä varsinkin kun on asiantuntijoita paikalla opastamassa.

Minä olen vasara ja maailma on naula
IP: Tallennettu
Einstein
Kokenut kemistiViestejä: 170

Tila: Offline

RE:Love & Understanding :)(21.9.2002, 19:41)
Joo eli nuo sinun kysymät ovat aineen kemiallisia kaavoja. Ne menee aika yksinkertaisesti ja suurin osa on helppoja muistaa. Nimeämiset eivät ole sitten kaasujen kanssa tunnissa opittu asia, mutta tässä olisi eniten peruskemikaalien kaavat ja nimet suluissa:

H2O (vesi), C3H6O (asetoni), H2SO4 (rikkihappo), HNO3 (typpihappo), HCl (vetykloridi eli suolahappo), NaCl (ruokasuola), C7H8 (tolueeni), H2 (vetykaasu), N2 (typpikaasu), O2 (happi), CO2 (hiilidioksidi), NH3 (ammoniakki), NH4OH (NH3+H2O eli ammoniumhydroksidi), CH3NO2 (nitrometaani), CH4 (metaani)....

Tuo listahan ei sitten lopu Mutta tuossa on viiden minuutin miettimisellä kaikkea keskeistä.

Olen tekemässä kotisivuja, johon kirjoittaisin kaikkea yleishyödyllistä kemiasta, esimerkiksi tällainen lista kemikaaleista ja aineista olisi erittäin kätevä
Hullulla halvat huvit, idiootilla ilmaiset
IP: Tallennettu
rc
Kokenut kemisti


I Love Powerboards!
Viestejä: 108

Tila: Offline

RE:Love & Understanding :)(23.9.2002, 01:39)
On olemassa helpompikin tapa:

trip.ttl.fi/kemikaali/kemikaali.html

Tohon "molekyylikaava" kohtaan laitat vaan kaavan esim. c2h5oh ja vastaukseksi saat etanolin jne. Vastaussivulla on myös kohta jossa lukee "avaa kemikaalikortti tästä", paina sitä ja saat tarkemmat tiedot kyseisestä kemikaalista
I ain't a killer but don't push me
Revenge is like the sweetest joy next to gettin pussy
"Killuminati"
IP: Tallennettu
Einstein
Kokenut kemistiViestejä: 170

Tila: Offline

RE:Love & Understanding :)(23.9.2002, 14:36)
Tavoitteenani olisi kuitenkin kerätä kaikkea tietoa yhdelle ainoalle sivustolle, jolloin surffailu ja etsiminen jäisi vähemmälle. Näin saisi aikaan kompaktin kokonaisuuden
Hullulla halvat huvit, idiootilla ilmaiset
IP: Tallennettu
rc
Kokenut kemisti


I Love Powerboards!
Viestejä: 108

Tila: Offline

RE:Love & Understanding :)(24.9.2002, 18:47)
iCE kuinka paljon TNT:tä pistitte menee? Intistä puhallettu?
I ain't a killer but don't push me
Revenge is like the sweetest joy next to gettin pussy
"Killuminati"
IP: Tallennettu
iCE
Viestejä: 48

Tila: Offline

RE:Love & Understanding :)(24.9.2002, 21:29)

Jauhettua TNT:tä, ns. tulenkuvauspanos taisteluharjoituksesta. Painoa sellainen 50g. Se oli niitä isompia panoksia jotka oli "raskasta tulta". Tämä pussukka jäi siis räjähtämättä. Oli siinä tosiaan räjäytin mennyt PAM mutta ei nähtävästi ollut pussissa.

Yritettiin itse tehdä siitä jysäys kotosalla lomillani ja tein alumiiniputkeen flashpowderin kera räjäyttimen. Sähkösytytys, polttimoon rakennettu. Räjäytin sanoin poks todella napakasti ja TNT:t lensi avaraan luontoon ympäriinsä... eli ei onnistunut.


Minä olen vasara ja maailma on naula
IP: Tallennettu

Pystyttänyt Einstein
Copyright © 2001-2002 Vaakku Productions